Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: varianty.lviv.ua

Депутати Львівської обласної ради звернулись до Президента й уряду з проханням офіційно викладати в школах християнську етику. 17 вересня на сесії Львівської обласної ради вони підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо обов’язкового викладання предмета «Основи християнської етики» в українських школах, пишуть «Варіанти».

«Вважаємо, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити в усіх навчальних закладах як обов’язковий предмет «Основи християнської етики». Останні соціологічні дослідження показують, що 89,2% опитуваних визнають освітню сферу основним пріоритетом життєдіяльності суспільства, і з них 56% хотіли б виховувати дітей у християнському середовищі», – йдеться у зверненні.

Таким чином, депутати хочуть підтримати ініціативу релігійних спільнот і громадських організацій та запровадити обов’язкове вивчення цього предмета в українських школах.

Нагадаємо, згідно зі статтею 35 Конституції України, церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.

Читайте також: Прописка у бабусі та інші хитрощі: як у Києві набирали дітей до Нової української школи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button