Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

1 жовтня у Французькому інституті в Україні відбудеться презентація французького бестселера історика Андре Роша «Перша стать. Зміни та криза чоловічої ідентичності». Презентувати книгу буде автор.

У дослідженні Роша аналізує документи, особисті щоденники, анекдоти, народні пісні, газети та інші пам’ятки, які найкраще ілюструють формування рис маскулінності. За точку відліку Андре Рош бере Французьку Революцію, яка змінила сприйняття: чоловіка-короля, чоловіка-батька, чоловіка-воїна, чоловіка для сім’ї та для суспільства. Автор розглядає сприйняття чоловічого тіла та зовнішності, зміни в чоловічій освіті та обрядах ініціації. Окремі розділи присвячені зміні вимог до «справжнього» чоловіка відповідно до потреб міста чи села.

«Хоч в основі дослідження лежить французька історія, книжка буде близькою українським читачам, адже вони впізнають чимало знайомих життєвих реалій. Читання стає особливо цікавим, якщо звернути увагу на те, що “мужність”, чи то пак “чоловічість”, зрідка стає предметом досліджень. Ці риси сприймають, як самі собою зрозумілі, такі, що не потребують опису. Книга Андре Роша — добра нагода порушити мовчання», – коментує перекладачка Ірина Славінська.

Вхід вільний за попердньою реєстрацією тут: https://goo.gl/nFKWAV.


Місце: Французький інститут

Адреса: Гончара, 84

Дата: 1 жовтня

Час: 19:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button