Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Група киян виявила списки тих, хто часто скаржиться на комунальні служби. За даними викладачки музики Наталії Коптєнкової, списки було розіслано з КМДА в поліклініки.

Про існування списків вона вперше почула від медсестри в районній поліклініці. Та повідомила, що «в поліклініку надійшли списки з прізвищами мешканців, з їхніми адресами й телефонами, з кількістю скарг, які вони залишили в комунальні служби. Медсестрам… дали завдання по дільницях зателефонувати чи особисто поговорити з людьми зі списків та з’ясувати, чому вони скаржаться… а потім доповісти керівництву».

Їй вдалося дістати деякі списки завдяки анонімному джерелу в одній із муніципальних служб.

Окремо виділено тих, хто пише «вищестоящі скарги»   

«Ці списки мешканців неофіційним листом, але в усному наказовому порядку, надіслали з КМДА в Центр медичної допомоги Шевченківського району. Я не розумію, чому керівництво міста за допомогою ЖЕКів та інформації з 1551 створило ці списки», – пише Коптєнкова.

У КМДА заявили, що проведуть службове розслідування за цією інформацією, й поообіцяли, що в разі підтвердження фактів притягнуть винних до відповідальності.

«Я запевняю, що у КМДА такого доручення не існує, а комунальна бюджетна установа “Контактний центр міста Києва 1551” не передавала жодних списків громадян стороннім особам», – цитує прес-служба КМДА першого заступника голови адміністрації Миколу Поворозника.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button