Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На конференції виступали спікери з NASA, Mars Society, НАН України та Центру науки Коперника, Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату при ООН, а наукоємні стартапи та винахідники представили свої проекти на виставці, де й відбулося голосування.

Загалом проголосувало 350 відвідувачів конференції з усієї України.

За результатами опитування, відвідувачі конференції хотіли б, аби смартфоном майбутнього можна було керувати силою думки (44 голоси), синхронізувати його з іншими гаджетами (48 голосів), використовувати додану реальність (51 голос) та вимірювати біопоказники (53 голоси). Голосування відбулося за десятьма критеріями.

Вимірювання біопоказників – пульс, неінвазивні медичні тести. Наприклад, у 2013 році група швейцарських вчених представила на DATE Conference мікрочип, який може сканувати медичні показники, як от рівень цукру чи холестерину в крові, і передавати результати на смартфон за допомогою bluetooth. Поки що технологія проходить тестування. Наразі smart-годинники чи фітнес-трекери частково виконують функцію сканування таких показників, як якість сну чи фізична активність.

Керування телефоном за допомогою «сили думки» – можливо, ця функція не така вже далека від реальності. Експерт з інноваційної політики, футуролог Олексій Жмеренецький вважає, що сьогодні “зчитування думок” працює на кшталт тумблера: подумав про слоника – світло включилось, подумав про дощ – вимкнулось. Тобто датчик зчитує зміни в активності певної ділянки мозку та змушує техніку реагувати відповідним чином.

За словами Олексія, технології управління системами силою думки поки перебувають в зародковій стадії. З однієї сторони на даний момент не існує способів точного зчитування сигналів з одиничних нейронів головного мозку – можливе лише фіксування активності великих ділянок, що не є «думками». З іншої – вчені не навчилися точно інтерпретувати значення сигналів мозку людини, крім окремих емоцій або образів. Наприклад, минулого року Facebook анонсував розробку нейроінтерфейса, який дозволить набирати текст без клавіатури за схожим принципом.

Гнучкий екран та режим «ремінця на руці» – такі екрани можливо створити в майбутньому за допомогою наноматеріалів, а також смартфони, які заряджаються за кілька хвилин, чи гаджети прозорим екраном.

Вчений з Дрексельського університету Юрій Гогоці каже, що в майбутньому у нас не буде телефонів в звичному розумінні: «У нас будуть пристрої, що будуть з’єднувати нас через команди голосом чи просто подумки з людьми і предметами. Це можуть бути браслети, кулони або навіть частини нашого одягу. Вони зможуть показувати зображення на рукаві або стіні. Фотографувати або знімати відео через контактні лінзи те, що ми бачимо. Вони будуть нашим зв’язком з інтернетом речей, нашими комп’ютерами, і нашим засобом зв’язку із зовнішнім світом».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button