Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках Громадського бюджету-2019 визначено рекордну кількість переможців – 341 проект. Про це першого жовтня повідомив заступник міського голови секретар Київради Володимир Прокопів.

Загалом до голосування було допущено 940 проектів, повідомляє прес-служба Київради.

«Уже традиційно найбільше проектів перемагає у категорії освіти. Тут маємо 40% ініціатив-лідерів. Друге місце, як і минулого року, за спортом – 16%. А от безпека, дороги і транспорт, а також інформаційні технології є найменш привабливими категоріями. Там маємо лише 1% переможців. Найбільше проектів наступного року буде реалізовано в Дарницькому, Деснянському і Шевченківському районах – близько сотні. Найменше переможців, 41, – у Святошинському. Найактивніше кияни голосували за загальноміські проекти», – зазначив Прокопів.

У голосуванні ГБ-2019 взяли участь понад 154 тисячі киян. На 20 тисяч більше, ніж минулоріч. Цього року мінімальний кошторис ініціативи склав 50 тисяч гривень, а максимальний – три мільйони.

Найдорожчим проектом-переможцем є «Казковий світ дитячих мрій», вартістю три мільйони гривень. Ініціатива передбачає проведення у Святошинському районі безкоштовних новорічно-різдвяних казкових шоу-програм для дітей віком від трьох до дванадцяти років.

Ще один проект з майже максимальним кошторисом (2,9 мільйони гривень) теж від Святошинського району – «Святошин Family Fest». Сімейний фестиваль буде безкоштовним для усіх відвідувачів, він розрахований на 5 000- 7 000 осіб.

Одним із найменш вартісних є проект «Каратєль» за 120 тисяч гривень. Він передбачає створення оновлень для мобільного додатку «КАРАТЄЛЬ», які дозволять спрямовувати скарги та пропозиції до комунальних підприємств Києва через смартфон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button