Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Bodo Life

Команда Hronotop.ua до дня захисту культурних пам’яток проводить акцію «Пам’ять міста. VR-опера Ноктюрн». Кожен охочий, користуючись смартфоном з навушниками, зможе прослухати історію пам’ятної будівлі.

Для цього потрібно буде на локації під’єднатись до Wi-Fi та завантажити застосунок у форматі 360-градусного відео. Також поблизу локації кожен охочий може отримати шолом віртуальної реальності та інструкцію до нього.

Тестова локація проекту — Літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова (Андріївський узвіз, 13).  З 16-го по 31 жовтня там можна буде прослухати історію будинку. Музичний матеріал для застосунку створив композитор Сергій Вилка.

«Ми розуміємо катастрофічність ситуації, яка склалась з охороною культурних пам’яток столиці. Впевнені, що вести розмову про проблему необхідно. Але дуже важлива мова, якою ми будемо говорити, і на нашу думку, це має бути мова мистецтва – найбільш універсальна з усіх», – говорять організатори.

«Ноктюрн» – це новий мистецький формат, який поєднує прогулянку та оперу в просторі міста.

Нагадаємо, що у Києві презентували аудіогід Бабиним Яром.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button