Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kievgallery

За результатами онлайн-опитування «Обери дерево для Хрещатика» кияни обрали для висадки на Хрещатику платан гібридний, гіркокаштан червоноквітковий та вишню пташину Plena.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно з експертними висновками фахівців-екологів, на жаль, каштан, виходячи із кліматичних умов, із загазованості, із екологічної ситуації, яка є в центральній частині міста Києва, часто хворіє і не дуже добре себе почуває в центральній частині міста», – сказав Мальований.

Також він додав, що питання щодо вибору дерев обговорюється з експертами та громадськістю. Сьогодні остаточне рішення ще не прийнято. Зараз в управління екології та природних ресурсів КМДА консультуються з фахівцями, екологами, дендрологами.

Андрій Мальований зауважив, що одним із переможців опитування серед киян є гіркокаштан.

Фото: pecherski.net

«На жаль, ми бачимо, що каштан і гіркокаштан в наших кліматичних умовах, в умовах урбанізованого міста, у зв’язку з температурним режимом, з наявністю шкідників, не дуже добре себе почуває. Можна констатувати, що каштан на сьогодні в Києві часто хворіє і швидко помирає. Нам дуже важлива думка киян, експертів, дендрологів, щодо того, які дерева можуть довго жити на Хрещатику, яку систему поливу і лікування застосувати, виходячи з реалій Києва», – сказав він.

Як повідомили у «Київзеленбуді», деякі види дерев, що раніше були висаджені на вулиці Хрещатик у місті Києві, не витримують підвищення рівня засоленості грунтів і високого рівня загазованості повітря. Особливо це стосується дерев, що розташовані безпосередньо біля проїжджої частини. Тому постало питання про заміну їх на більш стійкі та витривалі породи.

Читайте також: Місто не стане через наземні переходи: руйнуємо 8 міфів про Хрещатик. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button