Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

16 жовтня о 19:00 біля київського кінотеатру «Кінопанорама» відбудеться показ документального кінофільму «Audience Emancipated: боротьба за кінотеатр “Емек”», повідомляється на сторінці події у Facebook.

Турецький фільм про боротьбу громади Стамбула за місцевий кінотеатр проектуватиметься на будівлю «Кінопанорами». Рекомендують тепло вдягнутись і захопити чай, адже показ відбудеться просто неба.

У 2010 році кінотеатр «Емек» у Стамбулі закрили, щоб перетворити на торговий центр. Тисячі місцевих активістів вийшли на вулиці з вимогою не чіпати кінотеатр, побудований у ХІХ столітті. Влада натомість запевняла, що не руйнує «Емек», а просто перенесе кінотеатр на верхні поверхи ТРЦ, і потрапити до нього можна буде, пройшовши повз п’ять поверхів магазинів та фуд-кортів.

Першого жовтня закрилися два київські кінотеатри – «Кінопанорама» й «Україна». Власник «Кінопанорами» озвучував бажання побудувати на місці кінотеатру готель.

«Ми висловлюємо незгоду з насильницькою експропріацією публічних просторів шляхом відтворення практик перегляду кінофільмів, обговорень, лекторіїв та перформансів на межових місцях, куди ми виявились несподівано витісненими», – заявляють оранізатори кінопоказу, який відбудеться за підтримки кінофестивалю Docudays UA.

Читайте також: Директори кінотеатрів «Жовтень», «Кінопанорама» і «Зелений театр» – про роль публічних просторів

14 жовтня кількадесят захисників «Кінопанорами» влаштували акцію протесту. Вони вивісили на будівлі кінотеатру банер Occupy Kyiv Cinemas.

Нагадаємо, єврейська громада Києва також виступила проти будівництва готелю на місці «Кінопанорами», але вимагає повернути будівлю їй, адже раніше вона була синагогою.


Місце: кінотеатр «Кінопанорама»

Адреса: Київ, вулиця Шота Руставелі, 19

Дата: 16 жовтня

Час: 19:00

Вартість: безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button