Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба Краматорської міської ради

У вихідні на центральній площі Миру в Краматорську відкрили в тестовому режимі пішохідний фонтан.

Як повідомляє прес-служба міської ради, фонтан площею 700 квадратних метрів має 55 форсунок і є одним із найбільших у країні. В нічний час його підсвічують різними кольорами.

Поряд розташовано другий, малий фонтан, який був тут раніше і який відкрили після ремонту. Після тестового запуску обидва фонтани законсервують на зимовий період. На Новий рік і Різдво на місці фонтану встановлюватимуть ялинку.

Фонтани є центральним елементом оновленої площі Миру, реконструкція якої триває. У 2015 році жителі Краматорська повалили розташований тут пам’ятник Леніну. Постамент, що залишився, розмалювали жовтою й синьою фарбами та націоналістичними написами.

Проект реконструкції передбачає організацію площі як амфітеатру з терасами. Під час заходів тераси слугуватимуть місцями для сидіння. Дерева обнесуть лавками-колами. Проект передбачає збереження усіх дерев.

З квітня по липень 2014 року Краматорськ було окуповано бойовиками «ДНР». У лютому 2015 року внаслідок артилерійського обстрілу загинуло 17 людей.

Під час хвилі спроб культурного відродження міст Донецької та Луганської області у Краматорську одним із перших відкрили хаб «Вільна Хата».

Читайте також про створення громадських просторів у прифронтовому Торецьку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button