Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба аеропорта «Київ»

Аеропорт «Київ» («Жуляни») у довгостроковій перспективі буде обмежено у кількості рейсів, особливо у нічний час, повідомив LIGA.net голова ради директорів аеропорта Денис Костржевський.

«Зі збільшенням щільності забудови в місті, аеропорт все більше оточують “висотки”, які є перешкодами для літаків при формуванні траєкторії заходу на зліт/посадку. Також аеропорт відчуває вплив думки жителів міста на шумові навантаження… Збільшилася висотність, а будинки підступили ближче до аеропорта. Це фактори, які будуть у подальшому стримувати розвиток аеропорта», – зазначив він.

Зокрема, він не виключає, що доведеться накласти обмеження на польоти у нічний час. Наразі уточнюється карта шумів, за даними якої будуть приймати рішення.

На початку вересня з’явилася петиція з вимогою заборонити нічні авіарейси, а також польоти надто гучних літаків в аеропорту «Київ».

Нагадаємо, прокуратура Київської області вимагає скасувати виданий Софіївсько-Борщагівською сільрадою дозвіл на будівництво багатоповерхового житлового комплексу на приаеродромній території аеропорту «Київ». У зоні детального плану забудови у 1976 та 2007 роках трапилися дві авіакатастрофи, внаслідок яких загинуло 53 людини. Відповідно до матеріалів судових рішень, йдеться про ЖК «Софія резиденс».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button