Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

До кінця року в деяких ресторанах США може з’явитися штучне м’ясо, яке вирощує компанія Just із Сан-Франциско, повідомляє BBC.

Синтезоване м’ясо є справжнім м’ясом, вирощеним у лабораторії з клітин курки, а не вегетаріанським замінником із нута або сої.

«Буває, роблять яйця, морозиво або масло з рослин, а ми робимо м’ясо із м’яса. Просто для цього не потрібно вбивати тварину», – пояснює керівник компанії Джош Тетрік.

Клітини беруть із пір’я курей, яких вирощують на фермі неподалік від лабораторії. Клітини вирощують у біореакторі на спеціальній матриці, яка формує потрібну текстуру. Цей процес займає дві доби.

Журналісти BBC спробували нагетси зі штучного м’яса і виявили, що воно смакує як курка. Лише текстура здалася м’якшою.

Штучне м’ясо не є генетично-модифікованим і не потребує використання антибіотиків.

Just не перші і не єдині, хто вирощує справжнє штучне м’ясо, але поки що не вирішено проблему з вартістю такої продукції – навіть за умови масового виробництва вона лишається надто дорогою.

Якщо вдастся зробити штучне м’ясо достатньо дешевим, воно могло би вирішити низку найважливіших проблем, таких як брак їжі на тлі росту населення планети та екологічні проблеми – глобальні зміни клімату та забруднення середовища, одним із головних чинників яких є тваринництво. Крім того, це вирішує етичну проблему вбивства тварин.

Нагадаємо, що виробництво хутра також є значним чинником забруднення довкілля важкими металами, хімікатами та небезпечними мікроорганізмами. Нещодавно петиція про за заборону хутряних ферм в Україні набрала понад 26,5 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду Верховною Радою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button