Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ці пакети можна порізати на локшину. Фото: facebook.com/FoodBIOPackUA

На міжнародному конкурсі в Копенгагені University Startup World Cup здобули перші місця два українські стартапи, повідомляє Міністерство освіти і науки.

Проект Сумського національного аграрного університету – FoodBIOPack – переміг у номінації Sustainability Award. Дослідники розробили еко-пакування для харчових продуктів, яке надалі можна використовувати як органічне добриво.

Науковці помітили, що крапля розчину полісахариду, висихаючи, дає еластичну плівку, схожу на поліетилен. Зроблений з неї матеріал розкладається всього за місяць.

За бажання, біопакет можна розмочити, порізати і зварити веганську локшину. Крім пакетів дослідники розробили одноразовий посуд, який може замінити пластиковий.

Вже під час конкурсу стартап зацікавив інвесторів із Португалії, Єгипту і Данії.

Учені Вінницького аграрного університету перемогли в номінації Social Media Award з проектом, який описує технологію подрібнення сипучих речовин до розміру часток від 5 до 50 мікрометрів.

Команди-переможці отримують 25 тисяч доларів на розвиток свого проекту. Цьогоріч у конкурсі взяли участь майже 70 університетів із більш як 40 країн світу.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button