У Львові один день можна було сплачувати за їжу в закладах стільки, скільки хочеш
Таким чином підприємці хотіли перевірити, чи можуть вони довіряти львів'янам.
Таким чином підприємці хотіли перевірити, чи можуть вони довіряти львів'янам.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У п’ятницю 19 жовтня у Львові відбулась акція «Повір у довіру». Під час акції відвідувачі ресторанів чи кафе могли обрати, скільки заплатити за їжу в закладі. У акції взяли взяли понад 30 львівських закладів, пише «Твоє місто». Під час акції людям все одно приносили чеки зі справжньою сумою, але заплатити вони могли стільки, скільки вважали за потрібне.
Адміністраторка ресторану Celentano на площі Ринок розповіла, що до них часто заходили відвідувачі віком від 14 до 18 років. Вони сприймали експеримент як можливість, наприклад, з’їсти стейк за 300 гривень і заплатити за нього 20 гривень.
«Ми хотіли подивитися, чи наше суспільство готове, аби ми довіряли йому. Мені хотілося би спокійно залишати машину відкритою і знати, що туди ніхто не зайде. Або почати з дрібного: лишати сумку на літньому майданчику і не переживати за неї, коли йду помити руки», – додала адміністраторка закладу Марина.
В ресторації «Бачевських», з іншого боку, вважають, що якби акцію проводили у «закритому форматі», то результати були би іншими.
«Було декілька рахунків, за якими заплатили більше. Студенти платять приблизно 60% від рахунку, але є дуже багато львів’ян, які залишають менше 10% від загальної суми, посилаючись на умови акції. Для нас важлива думка гостей, цікаво як вони реально оцінюють якість і ціни, але були такі, які просто дякували за можливість спробувати фуа-гра. Можливо, якби акцію проводили в закритому форматі, де кожен десятий чек мав би можливість заплатити скільки вважає за потрібне, то результати були б іншими», – припускає директор ресторану Тарас.
Також були люди, які замовляли багато і не з’їдали все, що замовили. Деякі ресторани завершили участь в акції ще до обіду, оскільки на вечерю зазвичай приходить найбілше клієнтів.
«У деяких закладах – справжня навала тих, хто не лише порушує правила акції (наприклад, не сплачує чек за алкоголь і тікає), але й відверто ображає працівників та обзиває власників закладів. Аж до того, що деякі ресторани змушені, за узгодженням із оргкомітетом, вийти з акції. Просимо всіх поставитися до таких ситуацій з розумінням, адже йдеться не стільки про фінанси, скільки про гідність працівників і їхню демотивацію», – повідомляють організатори на своїй сторінці у Facebook.
Остаточні результати сьогоднішнього ресторанного експерименту Бієнале будуть понеділок, 22 листопада.
Нагадаємо, на Позняках відкривається Prosciutteria Wine and Deli з прошуто й устрицями.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті