У Львові один день можна було сплачувати за їжу в закладах стільки, скільки хочеш
Таким чином підприємці хотіли перевірити, чи можуть вони довіряти львів'янам.
Таким чином підприємці хотіли перевірити, чи можуть вони довіряти львів'янам.
У п’ятницю 19 жовтня у Львові відбулась акція «Повір у довіру». Під час акції відвідувачі ресторанів чи кафе могли обрати, скільки заплатити за їжу в закладі. У акції взяли взяли понад 30 львівських закладів, пише «Твоє місто». Під час акції людям все одно приносили чеки зі справжньою сумою, але заплатити вони могли стільки, скільки вважали за потрібне.
Адміністраторка ресторану Celentano на площі Ринок розповіла, що до них часто заходили відвідувачі віком від 14 до 18 років. Вони сприймали експеримент як можливість, наприклад, з’їсти стейк за 300 гривень і заплатити за нього 20 гривень.
«Ми хотіли подивитися, чи наше суспільство готове, аби ми довіряли йому. Мені хотілося би спокійно залишати машину відкритою і знати, що туди ніхто не зайде. Або почати з дрібного: лишати сумку на літньому майданчику і не переживати за неї, коли йду помити руки», – додала адміністраторка закладу Марина.
В ресторації «Бачевських», з іншого боку, вважають, що якби акцію проводили у «закритому форматі», то результати були би іншими.
«Було декілька рахунків, за якими заплатили більше. Студенти платять приблизно 60% від рахунку, але є дуже багато львів’ян, які залишають менше 10% від загальної суми, посилаючись на умови акції. Для нас важлива думка гостей, цікаво як вони реально оцінюють якість і ціни, але були такі, які просто дякували за можливість спробувати фуа-гра. Можливо, якби акцію проводили в закритому форматі, де кожен десятий чек мав би можливість заплатити скільки вважає за потрібне, то результати були б іншими», – припускає директор ресторану Тарас.
Також були люди, які замовляли багато і не з’їдали все, що замовили. Деякі ресторани завершили участь в акції ще до обіду, оскільки на вечерю зазвичай приходить найбілше клієнтів.
«У деяких закладах – справжня навала тих, хто не лише порушує правила акції (наприклад, не сплачує чек за алкоголь і тікає), але й відверто ображає працівників та обзиває власників закладів. Аж до того, що деякі ресторани змушені, за узгодженням із оргкомітетом, вийти з акції. Просимо всіх поставитися до таких ситуацій з розумінням, адже йдеться не стільки про фінанси, скільки про гідність працівників і їхню демотивацію», – повідомляють організатори на своїй сторінці у Facebook.
Остаточні результати сьогоднішнього ресторанного експерименту Бієнале будуть понеділок, 22 листопада.
Нагадаємо, на Позняках відкривається Prosciutteria Wine and Deli з прошуто й устрицями.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті