Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Kinoteatr.Kinopanorama

Кінотеатр «Кінопанорама» досі не перетворили на готель, лише тому що з початком війни туристичний потік до Києва скоротився, заявив власник компанії ISTIL Group Мохаммад Захур в інтерв’ю Главкому.

Британський бізнесмен зазначив, що коли в 2008 році його компанія придбала будівлю, то не мала зобов’язань утримувати у ній кінотеатр.

«Але протягом цього часу ми утримували це збиткове підприємство. Щойно ми вирішили його перепрофілювати, виявилось, що всі інтелектуали та інтелігенція без “Кінопанорами” жити не можуть. Але коли у нас йшло арт-хаусне кіно, ми мали один-два, максимум три відвідувачі. Тобто в залі на 400 місць у нас було три глядачі на сеанс», – запевнив він.

Захур вважає, що якби на сеанси був попит, можна було б залишити кінозалу на 20-25 глядачів, «з усією старою атрибутикою і музейними експонатами».

Він зазначив, що досі не вирішено, що буде на місці «Кінопанорами», оскільки п’ятизіркові готелі наразі не потрібні. За словами бізнесмена, до Києва їдуть переважно небагаті туристи з Польщі й Туреччини, які хочуть випити і «подивитися на вродливих жінок».

При цьому Захур зазначив, що є готовий проект готелю, на який видано дозволи. Вочевидь, ідеться про давній проект реконструкції від архітектурної майстерні «Раден». Автор проекту готелю Сергій Казарянц розповів «Хмарочосу», що не знає, чи будуватимуть готель саме за його проектом.

Проект готелю «Кінопанорама». Фото: майстерня Раден

Читайте також: Директори кінотеатрів «Жовтень», «Кінопанорама» і «Зелений театр» – про роль публічних просторів

Нагадаємо, з першого жовтня закрилися два київські кінотеатри – «Кінопанорама» й «Україна». Захисники «Кінопанорами» влаштували акцію протесту.

Єврейська громада Києва також виступила проти будівництва готелю на місці «Кінопанорами», але вимагає повернути будівлю як колишню синагогу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button