Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

25 жовтня студенти та викладачі Київського політехнічного інституту влаштували демонстрацію, вимагаючи покращення умов для проживання й відставки ректора Михайла Згуровського, повідомляє «Громадське».

Учасники розмістили перед входом до головного корпусу КПІ фотографії, які ілюструють умови проживання у гуртожитках.

Фото зі сторінки події «Досить господарювати!» в Facebook

«Ми хочемо щоб ректор побачив, в яких умовах живуть студенти. Також нас хвилює, що закупівля меблів для вузу відбувається не через платформу Prozzoro, а це робить фірма, яка є одним із відділів КПІ», — розповів один із учасників акції Кирило Немченко.

Поштовхом для протестів стала низка журналістських розслідувань. Зокрема, в публікації 24 каналу йдеться про те, що ремонти в КПІ роблять компанії проректора Петра Ковальова, який за три роки освоїв з бюджету університету близько 40 млн грн. При цьому, нарікають студенти, цих коштів не вистачило на ремонт туалетів у гуртожитках.

Крім того, КПІ віддав частину території під комерційну забудову – за останні роки на території університету виросли чотири житлові комплекси. В одному з них вже мають квартири кілька проректорів.

Журналісти виявили, що ректор Згуровський не вказав у своїх деклараціях бізнес у Чорногорії, гроші, отримані від продажу нерухомості у США, та один з будинків дружини у США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button