Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Засновники фестивалю «86» Ілько Гладштейн і Надія Парфан. Фото: Arthouse Traffic // facebook.com/parfan

Фестиваль кіно та урбанізму «86» у Славутичі не відбудеться у травні 2019 року. Про це повідомила співзасновниця фестивалю Надія Парфан.

«Ми уже не встигаємо його підготувати. Що буде далі – відкрите питання. Ймовірно, нові дати і новий формат. Або новий проект», – повідомила вона у Facebook.

Організатори «86» звинувачують у корупції дослідницький підрозділ Міністерства Культури – Український центр культурних досліджень (УЦКД).

У січні 2018 року ГО «86» виграла відкритий конкурс Мінкульту «Малі міста — великі враження». Умови конкурсу передбачали ґрант розміром 500 тисяч гривень на проведення п’ятого фестивалю у Славутичі.

Організатори фестивалю стверджують, що заступник директора УЦКД Євген Ковальський вимагав переписати кошторис, зменшивши загальну суму з обіцяних 500 тисяч грн до 470 тисяч грн. Залишкові 30 тисяч мали піти на «послуги з адміністрування проекту». Організатори «86» підозрюють, що таким чином Ковальський намагався отримати відкат.

Ковальський заявив LB.ua, що ці кошти призначалися для відряджень співробітників УЦКД, що мали виконати на фестивалі функцію моніторингу. Також він звинуватив команду «86» у недотриманні вимог щодо звітності.

«Команда почала відпрацьовувати документи у квітні, й у мене одразу виникли питання щодо їхніх компетенцій у веденні проекту. За фінансово-кошторисну частину проекту має відповідати одна особа, а до мене на зустріч від них щоразу приїздила інша людина… Коли фестиваль відбувся, з їхнього боку кілька тижнів була тиша. Ми почали бити в набат. Були змушені подовжити термін подачі звітності на місяць», – каже Ковальський.

Організатори «86», зі свого боку, нарікають, що досі за проектом їм виплатили лише дві третини від усієї суми, через що, власне, опинилося під загрозою проведення наступного фестивалю.

«У нас пішло більше півроку, щоб вирулити борги і банально оговтатись», – каже Парфан.

Директорка УЦКД Ірина Френкель заявила у коментарі для LB.ua, що кошти мали бути перераховані лише за фактом виконання робіт.

Читайте також: Щось у Славутичі: підсумки фестивалю «86»

Нагадаємо, фестиваль кіно та урбаністики «86» щовесни проходіть у Славутичі з 2014 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button