Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23463 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Ресус візуалізацій The Pudding створив інтерактивну карту світу, яка показує кількість та щільність населення у різних містах світу.

Карта дозволяє порівняти щільність населення в обраній локації в 1990 та 2015 роках. Чим вищий блок, тим, відповідно, більше людей проживає на цій території.

Серед українських міст на візуалізації за щільністю несподівано виділяється Канів, при тому що тут живе 25 тисяч людей на площі 17 кв.км.

Також карта демонструє високу щільність у містах Олександрія, Світловодськ, Синельникове та Южноукраїнськ, а також смт Власівка. Неспівмірний стрибок графіка є у районі Каховки і Любимівки.

Карта наочно показує, наскільки густонаселеними є міста Азії. У Китаї налічують 100 міст-мільйонників. Зокрема, дельта Перлинної ріки перетворилася на мегалополіс, в який входять принаймні три міста з населенням понад 10 мільйонів осіб кожне. На екрані – територія, на якій проживає 500 мільйонів людей.

В Африці є також густонаселені мегаполіси. Так, у Логосі живуть 13 млн людей, а в Кіншасі – 12 млн.

Дивіться також карту, яка показує щільність населення в різних районах Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button