Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Слониха Майя на шоу в Національному цирку України. Фото: Олександр Тодорчук

Слониха Майя, яка останнім часом виступала у шоу Національного цирку України, померла на гастролях у білоруському Гомелі 28 жовтня. Про це повідомив координатор проекту UAnimals Олександр Тодорчук.

Майя багато років жила в цирку Берліна разом із подругою Нандою. Оскільки утримувати слонів поодинці не рекомендується, після того, як Нанда осліпла і її доправили до центру реабілітації у Карлсруе (Німеччина), разом з нею мала послідувати Майя.

Натомість Майя опинилася у цирках Східної Європи, зокрема Румунії, Угорщини та України.

Вона виступала в Одеському та Львівському цирку, а навесні цього року була головним номером шоу «Слон та смугастий рейс» Національного цирку України. Зокрема, як йдеться в анонсі, вона «демонструвала стійку на хоботі, на двох ногах та патріотично вітала глядачів синьо-жовтим стягом».

У статті Вести сказано, що «батьки» Майї – угорський дресирувальник Белуш Такачі та його дружина-українка Тетяна Мазуркіна. Дресирувальники хвалилися, що найскладніший трюк слонихи – ходіння бар’єром на висоті, зважаючи, що слонам складно ставити ноги на одну лінію.

Торік зоозахисники зареєстрували петицію до президента України Петра Порошенка з вимогою відправити слониху Майю до реабілітаційного центру в Німеччині. Автори петиції стверджували, що на останніх відео у тварини помітні значні поведінкові розлади. Наприклад, тут видно, як слониха трусить головою. Петиція не добрала 900 голосів. Зоозахисники окремо звернули увагу, що у серпні 2017 року Україна заборонила експлуатацію диких тварин у пересувних цирках.

У цьогорічній статті Depo.Вінниця вказано, що Майї було 42 роки. У природі індійські слони живуть близько 60-70 років.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне петицію про заборону хутряних ферм в Україні, яка набрала необхідну кількість підписів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button