Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Синагога Бродського. Фото: Wikipedia

Служба безпеки єврейської громади Києва знайшла прослуховуючі пристрої в центральній синагозі на вулиці Шота Руставелі, йдеться в заяві головного рабина України Моше Реувена Асмана.

Також охоронці нібито виявили осіб, які спостерігали за діяльністю синагоги Бродського та її вірян. Вони використовували транспорт з підробними номерними знаками. У заяві стверджується, що єврейська громада встановила причетність цих осіб до Національного антикорупційного бюро.

Моше Реувен Асман також стверджує, що деякий час тому «посадовець правоохоронного органу вищого рівня» допустив антисемітські висловлювання.

Прес-служба НАБУ, зі свого боку, заперечує ці звинувачення.

«Жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної Синагоги міста Києва Національне бюро не встановлювало, візуального спостереження за будівлею не здійснювало», – запевняють у НАБУ.

Нагадаємо, після закриття кінотеатру «Кінопанорама» на вулиці Шота Руставелі, єврейська громада Києва запропонувала повернути приміщення юдеям замість будівництва на цьому місці готелю. Раніше тут розташовувался синагога.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button