Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23448 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: humanrights.org.ua

Депутати у Сумах звернулись до президента, парламентарів, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки й оборони України з проханням «захистити інститут сім’ї, не допустити легалізації цивільних партнерств і руйнування моральності українців».

Рішення про підтримку звернення розмістили на сайті Сумської ради.

Міським депутам не подобаються наміри змінити статтю 51 Конституції та вилучити звідти слова «чоловік» і «жінка», а також «План реалізації національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року», що був затверджений у листопаді 2015 року. Крім того, депутати вважають пункти про заборону дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності «загрозою для національної безпеки».

Також депутати виступають проти спроб ратифікації Стамбульської конвенції – документа, який спрямований на запобігання домашнього насильства проти жінок і дівчат. Для того, щоб підсилити власну аргументацію, депутати наводять список країн, які не підписали конвенцію та зазначають, що «США часто підписували, але не визнавали міжнародні угоди».

Це не перше звернення депутатів у Сумах, спрямоване проти ЛГБТ. У квітні вони просили Кабмін та Верховну Раду захистити «традиційні сімейні цінності» в Україні та вилучити з Трудового кодексу та інших документів чи проектів законів будь-яке згадування про «сексуальну орієнтацію» та «гендерну ідентичність». Активісти неодноразово підкреслювали, що подібні ініціативи депутатів порушують права людини, пише «Заборона».

Нагадаємо, що УПЦ МП провів молебень проти КиївПрайду та «проявів содомських гріхів».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button