Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ab-asfalt.com.ua

29 жовтня підприємство «Белавтодор-Україна» повідомило на сайті Міністерства екології та природних ресурсів про плани будівництва асфальтобетонного заводу у Печерському районі.

Під виробництво планують віддати ділянку площею 10,5 тисяч квадратних метрів за адресами вул. Деревообробна, 15а та 15б. Це промислова зона неподалік ботанічного саду ім. Гришка.

Згідно з договором про спільну діяльність, укладеним у квітні цього року, ділянку орендувала українсько-білоруська компанія «Белавтодор-Україна». Передбачається, що за рік асфальтозмішувальна установка вироблятиме 200 тисяч тонн суміші, яку використовуватимуть для ремонту київських доріг.

У повідомленні про плановану діяльність вказано, що під час виробництва асфальтобетону в повітря потраплятимуть оксиди азоту, оксид вуглецю, метан, сірчистий ангідрид, фенол тощо. Водночас зазначено, що шкідливі викиди не перевищуватимуть встановлені норми. Санітарна зона при цьому складатиме один кілометр.

Голова Національного екологічного центру Руслан Гаврилюк вважає, що будувати такі підприємства в межах міста недоцільно і небезпечно, повідомляє Вести.

«У будь-якому разі асфальтобетонні заводи забруднюють атмосферне повітря небезпечними викидами, часто канцерогенних речовин», – сказав він, зазначивши, що рівень забруднення в Києві і так високий.

При цьому компанія у документі запевняє, що альтернатив розташуванню завода немає. Це пояснюють тим, що потрібно забезпечити правий берег Києва асфальтобетоном, а в цій промисловій зоні є зручні автомобільні та залізничні шляхи.

Зазначимо, що в Голосіївському районі працюють вже два асфальтобетонні заводи – на вулиці Новопирогівській (Корчувате) та Камишинській (за Видубичами).

Громадськість має 20 днів (до 17 листопада) для подання до КМДА пропозицій і зауважень щодо проекту. Контакти для звернень: вул. Турівська, 28, тел, (044) 425-41-94, [email protected].

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button