Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Деб Хааленд, демократ, Нью-Мексико, стала одною з перших корінних американок, обраних в Конгрес. Фото: nytimes.com

На проміжних виборах у Конгрес США жінки отримали рекордну кількість місць в палаті представників, пише Bloomberg.

Цього року обидві головні політичні партії США – Демократична і Республіканська – збільшили кількість жінок-кандидаток. Втім, для демократів цього року це стало пріоритетом. Жінок, які йдуть на вибори лише від цієї партії, більше, ніж загальна кількість жінок, які балотувались на останніх загальних виборах у 2014 році.

Зокрема, в палаті представників тепер 95 жінок-конгресменок, до цього максимальна кількість становила 84. Додамо, що в Конгрес вперше обрали двох жінок-мусульманок – від штату Мічиган (Рашида Тлайба) та від Міннесоти (Ільхан Омар). Наголошується, що жінки є членкинями Демократичної партії. Всього у Демократів в Палаті представників 85 жінок, у Республіканців – 10.

Інфографіка: Bloomberg

На пости губернаторів штатів вчора були обрані Лаура Келлі у Канзасі, Гретхен Уітмер у Мічигані, Мішель Луян Грішман у Нью-Мексико. «Виборці менш рішуче обирали жінок як керівників, ніж законотворців», – пише The New York Times.

Нагадаємо, що у США жінки висловлювали протест проти кандидата на пост судді Верховного суду, вдягаючи костюми служниць із серіалу «Оповідь служниці».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button