Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У грудні в Харкові відкривається музей MOKSOP на базі Харківської школи фотографії, повідомляється на сайті музею.

Музей розташовано за адресою перевулок Лізи Чайкіної, 17. Це будинок біля залізничних колій з пустельним та індустріальним краєвидом. Проект реконструкції приміщення розробила архітектурна студія А44 зі Львова, візуальну айдентику – Molto Bureau.

Відкриття заплановано на кінець 2019-го року, але вже зараз можна зайти й ознайомитися з архівом і колекцією фотокниг.

Вже закуплено технічне обладнання та обладнання для архівування, зокрема великих фотовідбитків.

Окрім діяльності Харківської школи, музей фокусуватиметься на сучасній «молодій фотографії». Тут також працює видавництво MOKSOP.

Харківська школа фотографії – одна з найвизначніших течій українського мистецства радянської доби, виникла в 1970-х роках. Харківські фотографи експериментували з техніками, такими як колаж, накладення кадрів, іронічність і натуралізм. Найбільш відомий представник – Борис Михайлов (його творчості присвячено окрему залу в лондонській галереї Тейт Модерн).

Віктор і Сергій Кочетови, 1989 // facebook.com/Museum-of-Kharkiv-School-of-Photography

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button