Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, яке блокувало будівництво 8-поверхового готелю в історичному центрі Києва (замовники будівництва — ПП «Маркон» та ТОВ «Кадорр-Україна»). Про це повідомила КиевВласть.

Рішенням від 29 жовтня 2018 року №826/17303/18 суд розблокував будівництво готелю за адресою Андріївський узвіз, 14–16 (максимальна висота забудови тут не може перевищувати 12 м). Крім того, суд заборонив перешкоджати роботі будівельного крана.

Компанія «Маркон» звернулася до суду з позовом до Департаменту благоустрою. Вона вимогала визнати протиправними його дії з анулювання контрольної картки, яка дозволяла встановити тимчасове огородження на період будівництва готельного комплексу.

Нагадаємо, що Київське відділення інспекції державного архітектурно-будівельного контролю надало «Маркону» дозвіл на будівництво у 2010 році. Через встановлення огородження будмайданчика Департамент міськблагоустрою надав контрольну карту на тимчасове порушення благоустрою з 21 червня 2017 року до 21 листопада 2019 року. Втім, в січні поточного року департамент призупинив дію цього документу, а вже в квітні, після обстеження ділянки, анулював картку.

Під час розгляду справи суд дійшов висновку, що «Маркон» надав докази «очевидної небезпеки заподіяння шкоди його правам та інтересам»: мовляв, рішення департаменту повністю зупинили будівельні роботи. Тому суд вирішив задовольнити позов забудовника.

Наприкінці 2016 року це будівництво перейшло в активну фазу, що обурило громадськість. Тоді заступник голови КМДА Олександр Спасибко доручив департаментам та управлінням КМДА перевірити дотримання містобудівного та земельного законодавства на об’єкті.

Виявилося, що на ділянці було самовільно захоплено 0,04 га комунальної землі та порушено строки договору – будівництво мало бути завершено за три роки. Проте будівництво не припинили. 

23 березня 2018 року Міністерство культури видало дозвіл «Маркону» на проведення земельних робіт на ділянці. 17 та 19 квітня під КМДА кияни влаштували акції із вимогою припинити забудову Андріївського узвозу. На засіданні Київради 19 квітня мер Києва Віталій Кличко зазначив, що документи на будівництво було видано в 2006 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button