Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Команда Hurricane створила онлайн-платформу Stock-Factory, яка допомагає оперативно продавати або передавати на благодійність «проблемні товари» – з дефектами упаковки або зі строком придатності, який наближається до завершення. Про це повідомляє ReThink.

В лотах, розміщених на платформі, вказано причину уцінки – наприклад, пошкоджена упаковка, товар із минулорічної колекції, продукти, в яких спливає термін придатності, будівельна плитка з дефектами тощо.

Автори вважають, що така система допоможе скоротити обсяги списання й невиправданої утилізації якісних товарів в торговельних мережах та оптимізувати товарну логістику. Відповідно, це мінімізує відходи та скоротить вуглецевий слід.

Безкоштовне молоко, термін придатності якого спливає, в одному з супермаркетів у Фінляндії. Фото: Vasyl Mykolenko/Facebook

Hurricane підрахували: якби хоча б половина списаних товарів перерозподілялася через Stock-Factory, то мережі могли б скоротити свої затрати на управління «проблемними» позиціями на 42% за рахунок зниження витрат на зберігання й утилізацію.

Активісти закликають торговельні мережи – Сільпо, METRO Cash & Carry Ukraine, NOVUS, Ашан, Goodwine, АТБ-Маркет, BILLA Україна, Велика Кишеня, Фуршет – Furshet, Таврия В, VARUS, PROSTOR, Watsons, Космо та інші – звернути увагу на проект.

Нещодавно Hurricane перемогла в одній із номінацій на конкурсі Climate Launchpad в Единбурзі та посіла друге місце в хакатоні Circular Economy в Києві.

ReThink нагадує, що у світі щороку викидається 1,3 млрд тонн їжі на суму понад 1 трлн євро.

Викинуті томати біля міста Гола Пристань Херсонської області. Фото: Yevhen Buderatsky/Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button