Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vania Chernysh‎/Facebook

Укртрансбезпека відкрила дані про ліцензії перевізників. Відтепер можна сфотографувати номер маршрутки або ввести вручну та перевірити її ліцензію в OpenDataBot . Завантажити базу даних можна на державному порталі. Також можна додати бота OpenDataBot у месенджері Facebook, Telegram, Viber або Skype.

Перевірити можна всі види транспорту, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, як регулярні так і не регулярні, – таксі, маршрутки, автобуси, вантажівки.

Якщо маршрутка не має ліцензії, це значить, що інспектори Укртрансбезпеки не перевіряли якість та безпечність транспортного засобу, кваліфікацію водія та наявність страхування. Пасажир нелегальної маршрутки, зокрема, не має права компенсації збитків у разі ДТП.

Найбільшу кількість ліцензій на перевезення автомобілів мають компанії «Північтранс» (2182 транспортних засобів), «Київтранс» (1804) та «Транс-сервіс-1» (1692).

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, 50-70% ринку пасажирських перевезень в Україні перебувають у чорній і сірій площині, і власники таких маршрутів нічого не сплачують державі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button