Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація проекту: facebook.com/mi.archstudio

Переможцем тендеру на будівництво Меморіалу Героям Небесної сотні стала компанія «Північно-український будівельний альянс». Її пропозиція складає 143 млн грн.

В аукціоні брали участь ще три учасники: майстерня «Україна-реставрація», компанія «Основа» та «Київське міжобласне спеціальне науково-реставраційне виробниче управління». Тендер проводять удруге – перший не відбувся через те, що на аукціон подався лише один учасник, компанія «Основа».

Виконавець має реконтруювати алею, облаштувати пішохідну зону, здійснити благоустрій та озеленення територїї за проектом архітектурного бюро MI studio. Меморіал має бути побудований упродовж дев’яти місяців з моменту перемоги у тендері.

Дивіться також: «Штурм пагорба» – переможець проекту Національного музею Революції Гідності

Директор Меморіалу Ігор Пошивайло повідомив Укрінформу, що наразі будівництво не можливе – адже ділянку на вулиці Інститутській, де має бути зведений Меморіал, арештовано Печерським райсудом столиці за клопотанням Генпрокуратури до моменту завершення слідчих експериментів.

Сьомого листопада на Інститутській демонтували стихійний меморіал з фотографіями загиблих через те, що вони заважають слідчому експерименту, Демонтаж погодили з родинами загиблих.

Візуалізація проекту: facebook.com/mi.archstudio

Зазначимо, що «Північно-український будівельний альянс» пов’язаний із Максимом Микитасем – народним депутатом, президентом «Укрбуду» та знайомим мера Віталія Кличка.

Офіційний власник компанії – помічник Микитася Андрій Якусевич. Адреса фірми збігається з адресою компанії «Укрбуд». Крім того, 60% фінансових надходжень «Північно-українського будівельного альянсу» – підряди від «Укрбуду».

Раніше журналісти проекту «Схеми» виявили, що тендер на визначення підрядника, який будуватиме Шулявську розв’язку, розіграли між двома пов’язаними фірмами, що виводять на Микитася.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button