Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час одного з етапів змагань «Снайпер столиці» у квітні 2018 року. Фото: прес-служба Міністерства оборони.

Прес-служба КМДА оновила публікацію про програму заходів до Дня Гідності та Свободи 21 листопада, видаливши абзац про змагання «Снайпер столиці – 2018».

Також Департамент освіти та науки КМДА випустив заяву, в якій назвав включення змагань «Снайпер столиці» помилкою.

«Змагання не присвячені відзначенню у Києві Дня Гідності та Свободи і були включені до переліку заходів до цих пам’ятних дат помилково, оскільки третій етап змагань частково припадає на листопад», – зазначили у Департаменті.

Такі змагання влаштовують щороку, але цьогоріч вони потрапили в програму Дня Гідності – річницю початку протестів на Майдані. Повідомлення викликало хвилю обурення у соцмережах, адже більшість загиблих під час заворушень були саме жертвами снайперів. Багато користувачів сумнівалися в тому, що це не фейк, і самі перевіряли повідомлення на сайті КМДА.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2809953732364048&set=a.187153797977401&type=3&theater

Вочевидь, через різку реакцію прес-служба додала в публікації пояснення про те, що змагання «Снайпер столиці» було започатковано ще у 2005 році, а їхня мета – «важливий і необхідний етап у підготовці до майбутньої служби в Збройних Силах України». За деякий час із тексту прибрали будь-які згадки про ці військово-спортивні змагання та визнали це помилкою.

Перші протести на Майдані почалися 21 листопада після зриву підписання угоди про Євроінтеграцію. У лютому почалися зіткнення між протестувальниками та силовиками, від куль снайперів загинули десятки людей.

Днями відбувся тендер на будівництво Меморіалу Героям Небесної сотні, який виграла компанія «Північно-український будівельний альянс». Меморіал побудують наступного року за проектом архітектурного бюро MI studio.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button