Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бульвар Лесі Українки. Фото: Олег Тоцький

Після встановлення делінеаторів уздовж смуги громадського транспорту на вулиці Шота Руставелі комунальники відокремлять виділену смугу на бульварі Лесі Українки. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

«У центрі Києва розпочали роботи з відокремлення смуг громадського транспорту. Коли громадський транспорт має свою відокремлену смугу – це забезпечує чітке курсування за графіком», – зазначив він.

На бульварі Лесі Українки встановлять бар’єри іншого типу, ніж на Шота Руставелі.

Фото: Сергій Симонов

За розрахунками, одна смуга громадського транспорту на бульварі Лесі Українки провозитиме 30 тисяч пасажирів на день. Це стільки ж, як і три смуги для автомобілів на цій самій ділянці.

«Наступний наш крок – вивчення динаміки пропускної спроможності та ефективності різних видів відокремлення та обрання кращого», – повідомив Симонов.

Раніше в Києві не використовували делінеатори для відокремлення смуг для громадського транспорту.

Нагадаємо, минулого тижня Симонов презентував проект Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури на 2019-2023 роки. Програма пропонує відмовитися від автомобілецентризму на користь сталої міської мобільності, зокрема зосередитися на інфраструктурі для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button