Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Марина Слободянюк/Facebook

На першому поверсі відреставрованого Будинку профспілок на Майдані Незалежності відкрився ресторан швидкого харчування KFC. Проти появи фастфуду в будівлі, яка була одним зі штабів Революції Гідності, протестували члени праворадикальної організації С14.

Праворадикали розписали фасад написами «Де ваша совість?» і «People died here» («Тут загинули люди»). За повідомленням поліції, вони запалили димову шашку та принесли шини.

Після прибуття поліції сталися сутички. Зокрема, адвокат Масі Найєм поскаржився, що поліцейські пирснули йому газовим балончиком в обличчя. Він розповів, що приїхав до Будинку профспілок на прохання свого клієнта, координатора С14 Сергія Мазура.

До поліцейського відділку доправили шістьох осіб, яких відпустили після встановлення їхніх анкетних даних і надання пояснень.

Фото: Павло Калюк/Facebook

Частина користувачів соцмереж обурені тим, що ресторан відкрився у річницю Майдану. Зокрема, вважають недоречним розміщати у згорілій будівлі KFC, який спеціалізується на смажених курчатах. Інші не бачать у ресторані нічого поганого.

Будинок профспілок постраждав від пожежі 19 лютого 2014 року в розпал сутичок на Майдані. Активісти звинуватили у підпалі силовиків. За офіційними даними, під час пожежі загинули двоє осіб.

Для фінансування капітального ремонту будинку знайшли інвестора – ТОВ «ІТТ-Нерухомість», якому віддали третину будівлі. Навесні 2019 року тут планують відкрити бізнес-центр Майдан Плаза. За угодою, в іншій частині будівлі облаштують «Кімнату пам’яті Революції гідності».

Під окремий Музей Революції Гідності виділено земельну ділянку площею понад 1,2 гектара на алеї Героїв Небесної сотні. Проект будівлі розробило німецьке архітерктурне бюро. Також наступного року на алеї мають побудувати Меморіал Героям Небесної Сотні за проектом MI studio.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button