Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Google Doodle 23 листопада 2018 року

23 листопада Google присвятив дудл 110-річчю від дня народження Миколи Носова. На ілюстрації дитячий письменник зображений поряд зі своїм персонажем Незнайком.

Google зазначає, що перша частина трилогії «Пригоди Незнайка і його товаришів» вийшла 1954 року одночасно двома мовами: російською і українською. Носов писав російською мовою, український переклад підготував Федір Маківчук.

Наступні частини – «Незнайко в Сонячному місті» та «Незнайко на Місяці» – побачили світ у 1958 та 1967 роках.

Микола Носов народився у Києві в 1908 році. Родина жила на вулицях Глибочицькій, Борщагівській, Саксаганського та в Ірпіні. Спершу він учився у Київському художньому інститута потім перевівся до Московського інституту кінематографії та працював режисером анімаційних фільмів.

Дудл до дня народження Носова відображається лише в Україні та Росії. В інших регіонах світу Google в цей день показує інші дудли: 119 років від дня народження Местре Бімби (країни Латинської Америки, Франція, Німеччина, Швеція, Ізраїль) та 148 років від дня народження Вальдемара Пульсена (Канада, Ісландія, Данія, Литва, Білорусь та інші).

27 липня героїнею дудлу від Google стала українська шахістка Людмила Руденко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button