Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Квартира з дизайнерським євроремонтом. Фото з OLX

За півроку оренда житла у Києві зросла в ціні в середньому на 19%. За даними аналітичної служби OLX, однокімнатні квартири подорожчали на 13%, двокімнатні на 18%, а трикімнатні – на 25%.

Найдешевші квартири – на Троєщині. Середня ціна на однокімнатну в цьому районі – 6000 грн (півроку тому це було 5500 грн). Двокімнатну зазвичай здають за 7500 грн.

Найдорожча вартість оренди в Печерському районі. Однокімнатна квартира в середньому коштує 9000 грн на місяць. За двокімнатні в середньому просять 23 800 грн, за трикімнатні – 39 000 грн (за ці гроші можна зняти чотири трикімнатні квартири на Троєщині). Аналітики пояснюють це тим, що на Печерську зазвичай найпросторіші квартири.

У вартість оренди часто не входять комунальні платежі. З листопада уряд підняв тарифи на газ для населення, відповідно «Київтеплоенерго» планує підвищити тарифи на опалення. Аналітики OLX підрахували, що для обігріву однокімнатної квартири площею 39 квадратних метрів слід заплатити 1260 грн; Опалення трикімнатної квартири площею 97 кв.м коштуватиме 3 150 грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button