Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через два роки у Львові, на вулиці Пластовій, 13, планують запустити в роботу завод із переробки відходів. Його потужність складатиме 240 тисяч тон на рік, пише mediastar.net.ua.

Завод працюватиме за технологією механіко-біологічної переробки. Скло, метали, полімери, макулатура, тетрапак відсортовуватимуть механічно. Після цього вторинну сировину відправлятимуть на переробні підприємства, органічні відходи — компостуватимуть.

Такий сміттєпереробний комплекс відповідає вимогам Національної стратегії поводження з відходами до 2030 року. Вона ґрунтується на технологіях, які діють у Європі, та визнані Європою ефективними у розв’язання проблеми переробки відходів. Також на заводі буде виробництво альтернативного палива —RDF-палива з висушених та подрібнених відходів, на які немає попиту як на вторсировину.

Проект фінансуватимуть та контролюватимуть європейські фахівці від ЄВРР та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Новий завод працюватиме у дві зміни. Проект передбачає модернізацію при збільшенні навантаження або введенні на заводі додаткової третьої зміни.

Нагадаємо, що у метро Стамбула дозволили розраховуватися за проїзд сміттям.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button