Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба CEU

Центрально-Європейський університет (CEU) – один із найбільших і найвпливовіших у Східній Європі, заснований 1991 року за підтримки Джорджа Сороса, – залишає Угорщину та передислокується до Відня, повідомляє прес-служба закладу.

За новим угорським законодавством, ухваленим урядом Віктора Орбана, іноземні заклади освіти повинні мати філії у країнах, де вони зареєстровані. ЦЄУ також мав закрити всі курси, акредитовані в США.

Оскільки університет з 2019 року не має права приймати нових студентів, всі нові вступники з вересня навчатимуться у Відні. Ті, хто вже є студентом ЦЄУ, продовжать навчання в Будапешті.

«Нас змусили піти. Це безпрецедентно. Американську інституцію виганяють із країни-члена НАТО. Європейську інституцію виганяють з країни-члена ЄС», – заявив ректор ЦЄУ Майкл Ігнатьєв.

Сітілайти «Не дамо Соросу сміятися останнім» у 2017 році. Хтось залишив зверху напис «брудний ж_д». Фото: Akos Stille

Центрально-Європейський університет мав одну з найщедріших програм стипендій, яка у 80% покривала навчання, проживання та інші витрати. Завдяки цьому тут мали змогу навчатися студенти з більш як ста країн світу. Понад 750 випускників – українці. Зокрема, цей заклад закінчили засновниця фестивалю «86» Надія Парфан, філософ Володимир Єрмоленко, письменниці Віра Балдинюк, Лариса Денисенко та багато інших.

Нагадаємо, що у жовтні в Угорщині почав діяти розроблений урядом Орбана закон, який забороняє спати на вулиці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button