Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Сергій Моргунов

На кількох наземних переходах у Вінниці встановили дублюючі світлофори для пішоходів, повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Головне призначення цього ноу-хау – привернути увагу пішоходів, особливо, це стосується любителів дивитися в телефон. Така технологія допомагає знизити аварійність на дорогах», – пояснив мер.

Фото: Сергій Моргунов

Такі світлофори з’явилися на перехрестях вулиць Келецька, Космонавтів і Андрія Первозванного. Якщо експеримент з дублюючою підсвіткою визнають ефективним, такі світлофори обладнають і на інших ділянках.

Фото: Сергій Моргунов

Схожу експериментальну технологію торік випробовували в нідерландському місті Бодегравен, пише ЦТС. У тротуар перед пішохідними переходами вмонтували світодіодні смуги. Вони призначені для привенення уваги людей, що дивляться не на дорогу, а в смартфон, і яких на жаргоні називають «смартфоновими зомбі» – smombie.

Також у Вінниці завершують капітальний ремонт вулиці Замостянської. Як повідомляє Вежа, станом на кінець листопада закінчили укладати плитку на алеї, оновили асфальт на тротуарах, висадили 210 саджанців сосен, кленів, горобини та сакури. Встановили дорожні знаки, під’єднали світлофори, облаштували трамвайні зупинки.

Цього року саме на Замостянській тестуватимуть мінерал бішофіт в якості реагента для попередження ожеледиці. Він має замінити суміш піску та солі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button