Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зовсім скоро 50 кілометрів гірлянд засяють у столиці. Цього року в центрі Києва з’являться дві святкові локації – Софійська площа, яку прикрасять у кольорах північного сяйва, та Контрактова площа, головною темою містечка на якій стане творчість Марії Примаченко.

У новорічну ніч цілодобово працюватиме фунікулер, щоб забезпечити переміщення між двома різдвяними локаціями.

Вже п’ятий рік поспіль організацією різдвяних святкувань у центрі столиці займається соціально-етнокультурний проект Folk Ukraine. Бюджет на облаштування цьогорічних локацій склав 37 мільйонів гривень, основна частина з яких – кошти спонсорів.

Марія Примаченко на Контрактовій площі

Першим цьогоріч планують відкрити містечко на Контрактовій площі. 15 грудня о 16.00 святий Миколай на кораблику прибуде на Поштову площу. До вулиці Сагайдачно, де він почне запалювати святкові вогні, Миколая доправить святковий потяг. На самій Контрактовій площі розташується його резиденція, а також 22-метрова ялинка.

Зображення: Folk Ukraine

На честь 110-річчя з дня народження Марії Примаченко, тематикою цього різдвяного містечка стане творчість української художниці. Образами з її картин буде прикрашено ялинку та площу, на вулиці Сагайдачного встановлять 15 фотозон з фантазійними тваринами. Крім того, на Контрактовій розмістять каток та сніжну гірку довжиною 90 метрів. А на Гостиний двір вже почепили святковий бантик.

Зображення: Folk Ukraine

Великі різдвяні святкування відбудуться 7 січня. В програмі передбачено концерт, виконання масової коляди, пригощання кутею та традиційна Хода звіздарів, яка пройде Андріївським узвозом.


Місце: Контрактова площа та вулиця Сагайдачного

Дата: З 15 грудня до 19 січня

Вартість: Безкоштовно


Північне сяйво на Софійській площі

Головною темою декорацій на Софійській площі стане полярне сяйво. Навколо площі встановлять пристрої, що імітуватимуть ефект цього природного явища за допомогою проекцій. Навколо ялинки також розмістять екран, що випромінюватиме сяйво та транслюватиме привітання гостей містечка зі спеціальних камер.

Зображення: Folk Ukraine

Головну ялинку країни почнуть встановлювати вже дев’ятого грудня. Цього року конструкція висотою у 27 метрів буде змішаною: штучний каркас доповнять живими гілками. ЇЇ прикрасять кристалами у холодних тонах. Крім того, організатори обіцяють, що ялинка змінить свій вигляд перед Новим Роком. Як саме – поки таємниця. 19 грудня о 19.00 її запалить мер столиці.

На Софійській площі також курсуватиме «Полярний експрес»  За 50 гривень усі охочі зможуть проїхати 126 метрів навколо своєрідного фонтану з ілюмінацією та загадати бажання.

Зображення: Folk Ukraine

Володимирський проїзд прикрасять сніжинками, що світитимуться, на висоті у шість метрів. Навколо найбільшої з них, діаметром у 16 метрів, обертатиметься 12 оленів. У сквері Володимирського проїзду розташується зона розваг для найменших відвідувачів заходу.

Зображення: Folk Ukraine

Традиційно, на Софійській та Контрактовій площах розмістять будиночки з сувенірами та фудкорти. На обох локаціях також розмістили концертні сцени. За час святкувань обіцяють провести 34 концерти, для яких відібрали п’ять тисяч виконавців, серед яких Pianoboy, Руслана, ТМНК, Світлана Тарабарова та багато інших.


Місце: Софійська площа та Володимирський проїзд

Дата: З 19 грудня до 13 січня

Вартість: Безкоштовно


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button