Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Інтер’єр галереї The Naked Room. Проект

Відкриття нової галереї на Рейтарській, 21 та її першої виставки – фотосерій Олени Субач та В’ячеслава Полякова – заплановані на 14 грудня. «The Naked Room – це простір для зустрічі й комунікації між тими, хто творить і любить мистецтво», – зазначають її засновники. Ними стали кураторки Лізавета Герман та Марія Ланько, режисер Марк Вілкінс та культурна менеджерка Маріанна Факас.

«Чому Naked? Коли ти оголений, ти не можеш нічого приховати. Неможливо прикидатися, неможливо сховатися, – розповідає співзасновник галереї Марк Вілкінс. – Я хотів би, щоб The Naked Room стала місцем для чесної та безкомпромісної демонстрації нашої сучасної культури».

Інтер’єр галереї The Naked Room. Проект

Галерея представлятиме персональні виставки художників у камерному форматі – на площі у 50 кв. м. Кожна з них – це результат тривалої співпраці митців із кураторами. «Ми визначаємо коло авторів галереї як «художників нашого покоління». Це дозволяє уникати обмежень щодо віку, приналежності до певних напрямків чи формальних прийомів. У цьому сенсі нашими сучасниками є і лауреат державної премії Павло Маков, і молода художниця Ольга Гайдаш. За всіх очевидних відмінностей їхнього мистецтва, професійних та життєвих досвідів для нас важливо те, що вони однаково гостро відчувають зв’язок із сьогоденням», – зазначають кураторки Лізавета Герман і Марія Ланько.

Фото: Олена Субач

Перша експозиція The Naked Room буде представлена двома фотосеріями: «На межі» Олени Субач та «Львів – Божа Воля» В’ячеслава Полякова. У листопаді 2018 вони увійшли до шорт-ліста премії Bird In Flight з колективним проектом. Олена Субач є також лауреаткою престижної премії New East Photo Prize. У 2017 Поляков представив персональний проект у рамках Foam Talent (Амстердам), публікувався у The British Journal of Photography та був відзначені нагородою Vienna Photobook Festival Award.

Предметом інтересу Олена та В’ячеслава є українська провінція. Майже кожного вікенду художники вирушають у подорож до невеликого міста чи селища, де спрямовують свій погляд на місцеву візуальну мову та світ народної, анонімної образотворчості: єдинорога пастельних кольорів із вживаних автомобільних шин, фрагмент фасаду будинку, у який «вмонтований» наївний портрет коня, патерни на хустках і сукнях парафіянок та нескінченні Діви-Марії наївного забарвлення.

Фото: В’ячеслав Поляков

У The Naked Room не лише демонструватимуть, але й продаватимуть твори мистецтва. «Місія галереї – зайняти, або радше створити нішу демократичного колекціонування, – розповідає директорка галереї Маріанна Факас. – Роботи молодих українських авторів насправді може дозволити собі умовний представник київського середнього або креативного класу. Ми прагнемо, аби створення та поповнення навіть невелих колекцій стало звичною практикою і частиною життя активних громадян». Ціни на фотографії з першої виставки варіюються залежно від серії та формату – від $200 до $800.

Виставка триватиме протягом місяця. «Ми також працюємо над лекторієм та кінопрограмою, і незабаром анонсуємо наші спеціальні події, які відбуватимуться між змінами експозицій. Це будуть одноденні pop-up виставки, професійні portfolio review для художників, вечірки та наші знакові рисувальні сесії The Naked Portrait — можливість отримати індивідуальний портрет від улюбленого художника», – зазначає Маріанна Факас.

Бар у галереї. Проект

У галереї працюватиме «винна вітальня» – The Naked Bar, створений командою гастроентузіасток Foodies. З восьмої ранку до одинадцятої вечора тут можна буде випити кави, східного чаю або вина.

Також у The Naked Room з’явиться книжковий корнер IST Publishing – українського видавництва, яке спеціалізується на перекладах non-fiction текстів в області теорії та історії мистецтва, філософії культури, сучасної фотографії та публікації досліджень сучасних художніх практик в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button