Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

З 15 грудня у 190 локаціях Києва почнуть продавати легальні хвойні дерева з екологічним паспортом, сертифікатом лісництва і чипом.

На відміну від незаконно зрублених дерев легальні ялинки вирощено в лісогосподарствах Сумської, Київської, Житомирської та Полтавської областей.

У чипі міститиметься інформація про походження дерева. Також на ялинку буде наліплено етикетку з індивідуальним номером, за яким можна перевірити її законність, ввівши цифри на сайті www.ukrforest.com або за допомогою Android-застосунку yalynka.info.

Орієнтовна вартість хвойного дерева – від 90 до 150 грн за погонний метр. Новорічні ялини продаватимуть до опівночі 30 грудня.

У переліку 190 точок продажу у восьми районах Києва, повний список опубліковано в газеті «Хрещатик».

Нагадаємо, щоб запобігти вирубуванню лісу, Державне агентство лісових ресурсів створило спеціальні плантації новорічних ялинок на площі п’ять тисяч гектарів. Щороку в грудні проводять вирубку в загущених молодняках, звідки вибирають близько мільйона хвойних дерев.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button