Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Один із варіантів талісману Києва. «Талісман каштанчик Кий та його друзі – Щек, Хорив і Либідь є узагальненою персоніфікацією Києва і символізують три покоління міста і три часи: минуле, теперішнє і майбутнє». Фото: talismankyiv.com.ua

На сайті talismankyiv.com.ua розпочалося голосування за один із 10 варіантів талісману Києва, яке триватиме до 19 грудня.

Талісман стане частиною туристичної символіки міста, але не замінюватиме офіційної, повідомляють у КМДА. Автор символа-переможця отримає 150 тисяч гривень.

Серед пропонованих варіантів: Каштанчик Кий, Каштан Соловейко, Пес Каштанчик, Каштанчик їжак, Штанчик, Титан, Кіт Гід, Кий Щек Хорив Либідь, Талісман птах та Чорний квадрат.

На першому етапі конкурсу було отримано понад 100 робіт. Журі відібрало серед них 10 фіналістів.

У складі журі – експертка з сучасного мистецтва Катерина Тейлор, ресторатор Дмитро Борисов, депутатка Київради Вікторія Муха, туристичний гід Юлія Бевзенко, експерт із веб-дизайну Євгеній Кудрявченко, директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова, директорка PR-агенції Gres Todorchuk PR Ярослава Гресь.

«Герой Каштан – це сучасний титан. Важливо розуміти, що ми не хочемо робити людини з головою каштана, або подібне примітивне лялькове переодягання».

«Кий — засновник, Хорив — спортсмен, якому цікаві всі сучасні види спорту й активний спосіб життя. Щек використовує свої сили в науці і розвитку, а Либідь завжди дбала про затишок, дозвілля та енергію міста».

Штанчик.

«Образ птахи КІ символізує свободу, багатогранність і безмежність (глобальність)».

«Чому саме “Чорний квадрат”? Все геніально просто! “Чорний квадрат” — це сам Київ!»

Каштан Соловейко. «Під час створення туристичного талісмана Києва, ми вирішили піти нестандартним шляхом: одразу об’єднавши навідомійший зелений символ квітучості міста – каштан, та святу і вільну пташку – соловейка, як символ високого натхнення, нездоланності та неперевершеного таланту».

Кіт Гід. «Це незалежне і волелюбна істота, наділена мудрістю і спокоєм, що дуже підходить нашому місту».

«Чому саме Їжак-каштан? — запитаєте Ви. Ну, по-перше, це красиво!»

Пес Каштанчик. «Цей пес народився і виріс у Києві. Він з дитинства любив гратися стиглими київськими каштанами, тому й отримав таке ім`я».

Нагадаємо, у травні уряд схвалив єдиний бренд України Ukraine NOW UA, розроблений креативною агенцією Banda.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button