Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Largent House до знесення. Google Street View

У Сан-Франциско чоловіка, який придбав і зніс пам’ятку модернізму, змусили побудувати його точну копію, повідомляє Бі-бі-сі.

Двоповерховий Largent House у районі Твін Пікс спроектував у 1936 році Ріхард Нойтра, один із найвизначніших представників модернізму в архітектурі.

Торік будинок придбав за 1,7 мільйона доларів покупець на ім’я Росс Джонстон. Він отримав дозвіл на ремонт, однак замість цього повністю знищив будівлю.

Ділянка, на якій був будинок, у 2017 році. Google Street View

Джонстон намагався запевнити Комісію з планування Сан-Франциско, що придбав власність, щоб звести більший будинок, в якому змогли б жити шестеро членів його родини. Він також стверджував, що попередні власники раніше вже перебудовували будинок.

Менше з тим, комісія ухвалила, що Джонстон має відновити точну копію будівлі та встановити табличку з поясненням того, що сталося. Якщо майно продадуть, новий покупець також буде зобов’язаний збудувати такий самий будинок.

«Якщо забудовник тільки думає про те, щоб незаконно знести будинок, – нехай підніметься вулицею Гопкінс до номера 49 та прочитає, що написано на табличці», – заявив комісар з планування Денніс Річардс.

Нагадаємо, у Києві не було зафіксовано жодного випадку демонтажу незаконної забудови за приписами Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button