Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: glo.ua

Голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив у Facebook про можливе закриття кінотеатру «Київ».

«На сьогодні, попри звернення орендаря, відповідальні структури не тільки не продовжили договір оренди, але навіть не повідомили про подальші плани щодо цього» – зазначив Іллєнко.

Голова Держкіно підкреслив зокрема те, що робота кінотеатру підпадає під сумнів уже на період різдвяних свят: термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру завершується четвертого січня 2019 року. Будівля кінотеатру знаходиться у комунальній власності міста. З квітня 1999 року її орендує ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр Київ”». Дані про договір оренди можна переглянути на сайті Департаменту комунальної власності КМДА.

«З цього приводу я зараз готую звернення до Міського Голови Києва пана Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ», який відіграє вагому роль в культурному житті столиці та всієї України» – прокоментував голова Держкіно.

Фото: telegraf.com.ua

Кінотеатр було відкрито 1952 року, статус культурного центру він набув пізніше. Сторінка культурного центру «Кінотеатр «Київ» у Facebook має рейтинг 4,5/5 на підставі оцінок 318 осіб. У «Києві» проходять міжнародні та всеукраїнські фестивалі, спецпроекти, ексклюзивні програми, ретроспективи, а також прем’єри фільмів за участі зірок вітчизняного та світового кінематографу.

Нагадаємо, першого жовтня роботу припинили два кінотеатри міста: «Україна» та «Кінопанорама». У 1965 році в «Україні» відбувся прем’єрний показ фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», а у «Кінопанорамі» можна було переглядати старі фільми, відзняті на плівку.

Читайте, що говорили в жовтні на мітингу проти закриття київських кінотеатрів.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button