Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23259 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Facebook

Департамент охорони культурної спадщини погодив реставрацію Центрального гастроному по вул. Хрещатик, 40/1, повідомляє прес-служба КМДА.

Наступні кроки: отримання дозволу на проведення реставрації в Департаменті охорони культурної спадщини та, за необхідності, також у Мінкульті – для погодження робіт із прокладання інженерних мереж.

Нагадаємо, Центральний гастроном належить до пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення.

«Уже невдовзі будуть розпочаті протиаварійні та реставраційні роботи. Таки є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдуже наше місто, наше історичне і культурне надбання. Я би радив поквапитися й іншим приватним власникам пам’яток. Оскільки невдовзі Верховна Рада посилить відповідальність за доведення до руйнації пам’яток, і штрафами у півтори тисячі гривень вже не відбутися», – зазначив Олександр Никоряк, директор Департаменту охорони культурної спадщини.

Фото: istpravda.com.ua

У червні ВРУ ухвалила законопроект № 8202 «Про внесення змін до деяких законів України з питань удосконалення системи охорони культурної спадщини», згідно з яким, зокрема, збільшується розмір штрафу за завдання пам’яткам руйнівної шкоди. Зокрема, повторне нанесення шкоди передбачає штраф у розмірі 340 тисяч гривень.

Нагадаємо, у червні 2017 року спалахнув Центральний гастроном – будівля, якій щонайменше 150 років. У будівлі Центрального гастроному жив автор розпису у Кирилівській церкві та Володимирському соборі, Михайло Врубель (1888-1889), а також гетьман Павло Скоропадський (лютий-березень 1918 року). Будинок є частиною вцілілого після Другої світової кварталу на Хрещатику. У радянський час тут розташувався «Центральний гастроном», який був закритий на початку 2000-х років.

Влітку 2017 року заступник голови КМДА Олександр Спасибко заявив, що київська влада готова реставрувати будівлю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button