Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Якщо ви шукаєте, що б почитати у ці довгі вікенди, «Хмарочос» зібрав 10 найпопулярніших матеріалів за 2018 рік саме для вас. Переходьте за посиланнями, якщо ви, раптом, щось пропустили протягом минулого року.

1. Платний ліфт, брудна вода й атака
дронами – я живу у київському недобуді

Ілюстрація: Ірина Стасюк

«Хмарочос» поговорив з киянами-інвесторами, які вирішили придбати квартиру в одній з новобудов, що стрімко зростали і продовжують зростати по всьому місту. Але саме цим людям довелося стикнутися з тим, що забудовники вирішили покинути їх напівдорозі.

2. Художники й арт-куратори коментують
вісім нових муралів на станції метро «Осокорки» (фото)

На станції метро «Осокорки» завершили масштабний розпис, який складається з восьми муралів. Над проектом чотири місяці працювали вісім художників із Бразилії, Швейцарії, США, Коста-Ріки, Іспанії, Бельгії та України. «Хмарочос» поцікавився в експертів, дотичних до сучасного мистецтва, урбаністики та муралізму, що вони думають про проект «MoreThanUs».

3. Історія Русанівки: перший штучний острів у СРСР,
дитсадок Мілли Йовович та черги за візочками з авіазаводу

Фото: pastvu.com

Русанівка є першим житловим масивом Києва, зведеним на намивних пісках. Будівництво цього району розпочалось у 1960-ті. Дослідник Олександр Михайлик розповідає, що було на місці району до його побудови та хто жив на першому штучному острові Києва.

4. Чому в Києві утворюються сховища
несправних автобусів «Київпастрансу»?

Транспортний експерт Іван Черниш пояснює для «Хмарочоса», чому в київському автобусному парку №7 накопичуються сотні автобусів не на ходу, і чи можна було б їх використовувати на міських маршрутах.

5. Історія Троєщини: як «село без перспектив»
перетворили на найвідоміший спальний район Києва

Фото: pastvu.com

«Хмарочос» розповідає, чим заробляли на життя мешканці сільської Троєщини; як радянські архітектори намагалися прикрасити новий спальний масив і чому в троєщинські класи набирали до сорока учнів?

6. Що таке суперфуди і чи справді корисні кіноа, чіа та авокадо?

Суперфуди – це їстівні продукти, які містять високу концентрацію поживних речовин. Така їжа, за твердженнями її популяризаторів, збагачена більшою кількістю мікроелементів, вітамінів та мінералів. «Хмарочос» з’ясовував, як суперфуди стали модним світовим трендом та яка від них користь.

7. Перший бізнес, бандити та бельгійський
шоколад – як жилося київській молоді у 90-ті

Коли говорять про 90-ті, хтось думає, що це було років 10 тому. Лише потім приходить розуміння, що ті часи давно минули. Хтось згадує з ностальгією про той період, а комусь хочеться забути його. І все ж таки, чим жила молодь Києва в кінці минулого століття? «Хмарочос» зібрав історії про бізнес, кримінал та будні киян.

8. Чому не в Києві? Нова набережна в Тернополі

Фото: https://www.facebook.com/gipsybeach

У Тернополі два роки тому замість занедбаних пустирів біля озера облаштували сучасний і багатофункціональний громадський простір – набережну «Циганка». Вона умовно поділена на сім зон: прогулянкова алея з пристанню, зона для тихого відпочинку, скейтпарк, головна площа з пірсом і фонтаном, пляж «Циганка» з рестораном, спортивна зона і територія пивоварні. «Хмарочос» дізнався, як Тернополю вдалося реалізувати такий проект, і чи задоволені ним у місті.

9. Жири необхідні, а два літри води на день – ні.
Руйнуємо 14 міфів про здорове харчування

Фізичне здоров’я є дуже важливим для людини. І кожен знає приказку: «Ми – це те, що ми їмо». Тому, в гонитві за міцним здоров’ям, в суспільстві постійно народжуються стереотипи про користь чи шкоду від харчових продуктів. Часом, вони протирічать науковим дослідженням та висновкам лікарів. «Хмарочос» зібрав такі неправдиві міфи про здорове харчування та спростовує їх, посилаючись на висновки з досліджень та профільних експертів.

10. Звідки в Києві з’явились устриці по 29 гривень? 

Фото: Анна Лисун

Від одного євро за штуку – за такою ціною можна придбати устриці на ринках Іспанії. Поступово у цього морепродукту з’являється все більше поціновувачів і в Україні. Майже жоден київський стріт-фуд маркет не обходиться без стійки з устрицями, ціна на які розпочинається від 24 гривень. Це вдвічі чи навіть втричі дешевше, ніж пропонують деякі місцеві ресторани. Причин цьому декілька: від зміни позиціонування до появи українського продукту. Детальніше про особливості ціноутворення на українському ринку устриць у матеріалі «Хмарочоса».

Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 323 днів. За цей час ми опублікували 26475 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button