Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рендер майбутнього лісу: фото SMAPP

World Economic Forum повідомляє, що протягом 15 років влада Парижу збирається висадити ліс на місці неофіційного сміттєзвалища за містом. Його площа становитиме 5,2 квадратної милі, що дорівнює 13,4 квадратного кілометра. Це майже у п’ять разів більше за площу Центрального Парку в Нью-Йорку.

Сміттєзвалище у Пьєреле-Бесанкур: фото SMAPP

Ліс у рамках проекту озеленення SMAPP буде висаджено із більш як мільйона дерев у передмісті Пьєреле-Бесанкур, що біля річки Сени. Його планують зробити відносно вільним від автомобілів. Озеленена територія має розростатися впродовж 30-50 років і буде заповнена рослинами та дикими тваринами. Крім того, ліс включатиме туристичні стежки та природоохоронні території, йдеться на сайті World Economic Forum.

Пустир у Пьєреле-Бесанкур: фото SMAPP

Зазначають, що паризькій владі необхідно вирішувати деталі призначення лісу з громадою, адже, як повідомляє World Economic Forum, дискусії про плани на місцевість тривають уже 15 років.

Майже століття Пьєреле-Бесанкур вважалося пустирем, хоч до 1900-х років на його площі розпилювали добрива зі стічних вод: згодом дослідники дійшли висновку, що розпилювальна техніка завдає території більше шкоди, аніж користі.  

Останніми роками у Парижі докладають зусиль для озеленення міста: влітку 2016 року вздовж річки Сена відкрився парк без автомобілів і набережна, а згодом з’явилися плани щодо «охолодження» міста, зокрема, висадки дерев у шкільних дворах. Про це Хмарочос писав минулого року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button