Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23427 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: The Ukrainians, The Gate Agency

Дев’ятого січня Київський апеляційний суд задовольнив апеляцію співробітниці Інституту математики НАНУ Ірини Єгорченко, визнавши її право називати декана Університета ім. Шевченка Юрія Теслю псевдонауковцем.

У 2016 році Єгорченко назвала Теслю «відомим псевдонауковцем», виступаючи з трибуни Верховної Ради. Науковиця входить до спільноти «Дисергейт», яка викриває плагіаторів у науці.

Тесля подав до суду «за образу честі, гідності та ділової репутації» і вимагав 50 тисяч гривень моральної компенсації. У жовтні 2018 року Печерський суд виніс рішення на його користь.

Це перша в історії України наукова суперечка, яку перенесено до залу суду.

11 січня о 14:00 Єгорченко та інші науковці проведуть прес-конференцію, на якій розкажуть, чому це судове рішення є важливим для української науки й освіти.

Тесля є автором «теорії несилової взаємодії», описаної в його книзі «Диалоги с Теслей». Теорія будується на припущенні, що «матеріальний Світ є продовженням іншого світу, функціонально й емоціонально більш значущого». «Метеорит, пролітаючи повз планету, отримує інформацію про те, що його хтось кличе. Їх там зібралося багато», – каже Тесля.

В одній із лекцій декан пояснює студентам, що з моменту зародження світу протони не знали, як їм рухатися, але в процесі матерія навчилася «виробляти рефлекси». Фрагменти відеозаписів із такими тверодженнями декана висміяли в передачі Майкла Щура.

Нагадаємо, Валерія Бебика, автора теорії про «Античну Україну-Елладу» номінували на Шевченківську премію.

Читайте також, як у Києві захистили дисертацію про ноосферну освіту і породження Поля Свідомості Абсолютним Ніщо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button