Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unexploredcity.com

На офіційному сайті КМДА повідомляється, що Департамент охорони культурної спадщини погодив реставрацію Будинку зі зміями по вулиці Велика Житомирська, 32.

Замовником ремонтних робіт виступило ТОВ «Акваплаз», а підрядником – ТОВ «Київська проектно-будівна компанія». Упродовж тижня після початку робіт підрядник повинен буде сповістити Департамент охорони культурної спадщини про старт реставрації, і впродовж такого ж терміну після її завершення необхідно надати департаменту звіт про виконані роботи.

Голова департаменту Олександр Никоряк також показав у Facebook, як має виглядати будівля після реставрації. За його словами, вона почнеться незабаром.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2106774302712711&set=a.2045656765491132&type=3&theater

Зазначимо, влітку 2018 року ВРУ ухвалила законопроект № 8202 «Про внесення змін до деяких законів України з питань удосконалення системи охорони культурної спадщини».

Як повідомляють у КМДА, планується також впровадити можливість викупу об’єктів культурної спадщини у комунальну власність. Це має спростити забезпечення пам’яток охороною та необхідними роботами.

Читайте нашу статтю про те, як має виглядати Будинок зі зміями після реставрації.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button