Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадський активіст Тиміш Мартиненко-Кушлянський розмістив у Facebook світлини реконструкції кінотеатру «Зоряний», які викликали у коментарях обурення серед киян. Згідно з проектом, після реконструкції і фасад, і громадський простір будівлі будуть позбавлені оригінального вигляду, пише активіст.

Фото: Тиміш Мартиненко-Кушлянський/facebook

«Любите київську архітектуру доби модернізму? Любіть, бо вона зникає так само швидко, як і решта архітектурної спадщини Києва», – пише активіст. Він прогнозує, що будівлю повністю позбавлять рис модернізму. Фасад стане здебільшого скляним. «Це буде вже зовсім інша будівля, фактично новобуд, від якого не збережеться навіть частинки оригінального фасаду (як от у випадку ЦУМу)», – зазначає Мартиненко-Кушлянський.

Зауважимо, що у коментарях допису висловлюють не лише гнів і несхвалення. Деякі коментатори підтримують результати реконструкції «Зоряного».

Раніше депутат округу №72 Печерського району Ярослав Діденко писав, що кінотеатр «почне своє друге життя не як черговий хмарочос, а як оновлений центр українського кінематографу». Діденко зазначав також, що реконструйований «Зоряний» матиме громадський простір та справний фонтан. 

Дивіться також карту пам’яток київського модернізму, яку створила спільнота #Savekyovmodernism.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button