Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ВУкраїні запустився новий онлайн-сервіс пошуку та бронювання авіаквитків Turisto. Відповідаємо на 8 запитань, як з його допомогою організувати вигідну подорож у будь-яку точку світу. 

Подорожі світом давно перестали бути чимось складним. Користуючись онлайн-сервісами з бронювання авіаквитків, готелів та оренди житла будь-який українець може злітати за кордон так само просто, як з’їздити у сусіднє місто. 

Як я можу запланувати вигідний переліт?

Вигідніше шукати не прямі рейси, а трансферні маршрути, які складаються з кількох незалежних рейсів. У разі тривалої пересадки можна відвідати додаткове місто в іншій країні.

Український онлайн-сервіс Turisto шукає авіаквитки по всьому світу, комбінує рейси авіакомпаній різних сегментів, пропонуючи найнижчі ціни на переліт за потрібним маршрутом. Цим підходом сервіс відрізняється з-поміж інших. До того ж, він видає результати пошуку лише з надійними пересадками. Якщо рейс, на який вже придбали квитки, скасовують, Turisto покриває витрати на наступний.

У своєму телеграм каналі сервіс регулярно публікує підбірки авіаквитків за найнижчими цінами. Наприклад, квитки з Києва до Берліна й назад (12.04-17.04) коштують від 58 євро (1 831 гривень).

А можна заощадити на авіаквитках?

Варто звертати увагу на сезонність, яка у різних країнах припадає на різні пори року. Ціни на авіаквитки до Рима, Відня, Парижа та Берліна будуть нижчими, якщо планувати подорож на другу половину січня, лютий та березень.

До того ж, час від часу авіакомпанії (як лоукости – WizzAir, RyanAir, EasyJet, так і національні авіаперевізники – Lufthansa, AirFrance, МАУ) влаштовують розпродажі чи пропонують знижки. Авіаквитки обійдуться дешевше, якщо бронювати їх завчасно. Наприклад, МАУ надає знижку 30% при купівлі квитків за 120 днів до подорожі.

Під час пошуку квитків сервіс Turisto враховує усю актуальну інформацію щодо знижок і пропонує найбільш вигідний варіант на поточний момент.

Мій рейс затримали. Що робити?

Постанова (ЄС) №261/2004 Європейського парламенту і Ради ЄС від 11 лютого 2004 року зобов’язує авіакомпанії виплачувати компенсації за скасування, тривалі затримки рейсів та відмову у перевезенні пасажирам.

Пасажири можуть отримати компенсацію розміром  250, 400 або 600 євро, якщо рейс затримують на понад три години. Сума виплати залежить від протяжності маршруту, тривалості очікування та інших факторів.

Пасажирам, чий рейс затримується, повинні безкоштовно запропонувати напої та їжу. Якщо виникає потреба провести одну чи декілька ночей у місті через затримку вильоту, авіакомпанія зобов’язана розмістити пасажирів у готелі. Крім того, клієнти мають право на два безкоштовні дзвінки.

Сервіс Turisto допоможе з’ясувати умови повернення квитків у будь-якій ситуації та поверне кошти одним платежем. Усю необхідну інформацію можна отримати, зателефонувавши у службу підтримки.

Які бонуси пропонують авіакомпанії?

Авіакомпанії співпрацюють з готелями, сервісами оренди апартаментів та авто. Купуючи квитки на літак, варто поцікавитися, які додаткові пропозиції та програми лояльності є у авіаперевізника. Це можуть бути як постійні, так і тимчасові акції.

З 2017 року українські туристи, які летять авіалініями Turkish Airlines з пересадкою у Стамбулі понад 20 годин, можуть отримати одну чи дві безкоштовні ночі у 4- та 5-зірковому готелі. Усі умови вказані у блозі на сайті.

Схожа послуга є у авіакомпанії Emirates. Якщо пасажир летить рейсом «Еміратів» з пересадкою у Дубаї, йому надають безкоштовну ніч у готелі, трансфер та забезпечують харчування. Мінімальна тривалість пересадки має складати 8 годин, і вона не має перевищувати добу. Детальніше про умови можна дізнатися за посиланням.

Забронювати житло на тривалий час можна за допомогою сервісів Booking.com та Airbnb. На першому – є великий перелік готелів, на проживання у яких часто поширюються акційні пропозиції. Airbnb відомий, перш за все, бронюванням квартир. Користувачі залишають відгуки про апартаменти, що дозволяє обрати оптимальний варіант житла.

Може ще й жити у готелі можна безкоштовно?

Виявляється, можна. Близько 450 готелів у 60 країнах світу щороку беруть участь у бартерному тижні з 19 до 25 листопада. Готелі, які долучилися до акції, пропонують безкоштовне проживання в обмін на ті чи інші послуги з боку мандрівників.

В обмін на проживання адміністратори готелів переважно просять розрекламувати їхні заклади – зробити фото, відео, написати у соцмережах тощо. Деякі готелі просять привезти конкретну їжу чи напої.

Наприклад, проживання в апартаментах у гостьовому будинку CasamevaGuesthouse у центрі Барселони можна отримати безкоштовно в обмін на те, що гості зможуть надати житло у іншому великому місті для сім’ї власників.

А де найкраще їсти?

У Берліні є чимало точок з вуличною їжею, а також демократичних закладів зі східною кухнею. Найпопулярніші місця зі стрітфудом пропонують дьонери (м’ясо з вертикального електровертілу, загорнуте у лаваш з овочами) та каррівурст (обсмажена сосиска з томатним соусом та сумішшю спецій каррі) і часто зустрічаються у середмісті.

Також, у місті є багато закладів з тайською чи китайською їжею: смажений рис чи локшина, супи, соєвий сир тофу, м’ясо чи птиця у різноманітних соусах. Їх можна знайти на території фудкортів у шопінг-молах чи на перших поверхах будинків.

Крім того, у Берліні є бюджетні заклади з індійською, мексиканською, корейською кухнями, а також із салатами та бургерами – чек за страву з напоєм у багатьох з них не перевищує 10 євро.

Як заощадити на музеях та екскурсіях?

У багатьох великих містах можна купити туристичні картки, які допомагають заощадити на проїзді, музеях та покупках.

У Берліні діє декілька міських карт. Наприклад, Museum Pass Berlin поширюється на понад 30 музеїв, які можна відвідати впродовж трьох днів. Вартість карти – від 930 гривень.

У багатьох європейських містах вхід до парламентів чи мерій вільний. Щоб оглянути їх зсередини, варто зареєструватися на офіційному сайті і на вході показати посвідчення особи. В Барселоні можна відвідати «Парламент Каталонії» за попереднім записом.

Також  можна записатися на безкоштовну екскурсію, яку проводять місцеві гіди. У Берліні це – тригодинний пішохідний тур під час якого вам покажуть Рейхстаг, залишки Берлінської стіни, Чекпойнт Чарлі (пункт перетину кордону між Східним та Західним Берліном) та багато іншого.

Під час іншого туру – Alternative Berlin Tours гіди покажуть локальні сквоти та проекти місцевих художників.

Зручніше купувати квитки у музеї та галереї онлайн. У популярні туристичні місця зазвичай вишиковуються довгі черги до кас. Тож, онлайн-квиток допоможе швидко потрапити у середину. У багатьох випадках знижка становить 1-2 євро.

У телеграм каналі Turisto регулярно публікуються подібні пропозиції.

Тепер зрозуміло. А як краще пересуватися
містом та країною?

Якщо ви плануєте часто пересуватися громадським транспортом, краще за все придбати спеціальну карту на декілька днів. Наприклад, в аеропорту Барселони можна купити проїзний і дістатися до міста на електричці. Якщо за кожну разову поїздку на метро чи трамваї сплачувати окремо, в середньому вона коштуватиме 2,20 євро.

У Берліні теж є великий вибір карток для пересування у громадському транспорті. Наприклад, груповий квиток на один день у зонах АВ коштуватиме лише 7 євро. Картка на одного на пересування у цих же зонах протягом трьох днів коштуватиме 29 євро.

Після прильоту в аеропорт Женеви кожен може отримати безкоштовний квиток на громадський транспорт, який діятиме протягом вісімдесяти хвилин. Автомат для видачі квитка знаходиться у залі для отримання багажу.

Якщо хочеться поїхати за межі міста, можна орендувати автомобіль. Під час оренди на понад три дні, зазвичай, роблять знижки.

Щоб легко і вигідно подорожувати світом, краще за все організовувати поїздки самостійно й використовувати онлайн-сервіси. Turisto може комбінувати авіаперельоти компаній, яких немає на інших сайтах з продажу квитків. Він може поєднувати в одному маршруті рейси регулярних авіаперевізників, лоукостерів та європейських залізничних доріг.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button