Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фрагмент обкладинки книги «Невідомі периферії Києва. Солом’янський район»

П’ятого лютого в арт-просторі IZONE відбудеться презентація книги Семена Широчина і Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Солом’янський район».

У 2017 році автори видали книгу «Невідоме Лівобережжя», а для нового видання вибрали район на правому березі.

У книжці йдеться про такі периферії Солом’янського району, як Олександрівська слобідка, селище імені Першого травня, Чоколівка та Пост-Волинський, Караваєві і Новокараваєві дачі, Відрадний, Первомайський і Залізничний масиви.

Автори пояснюють історичні етапи розвитку кожної з цих місцевостей: генеральний план, боротьбу з архітектурними надмірностями, типове житлове будівництво тощо.

Перед читачем постає картина, як на периферії поступово з’являються дороги і магістралі, громадський транспорт і багатоповерхова забудова, вузькі польові вулички змінюються широкими дорогами, а садибна забудова – багатоповерхівками.

У книзі наведено дати будівництва, імена авторів і серії типових будинків. Про кожну із місцевостей викладено історію їх висотного будівництва, згадані оригінальні і експериментальні проекти та їх автори.

У книзі – більше сотні ілюстрацій, зокрема висотні панорамні фото, нереалізовані проекти, втрачені споруди. Також уперше публікуються знахідки з особистих архівів архітекторів.


Місце: IZONE, 4 поверх

Адреса: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8

Дата: 5 лютого

Час: 19:30

Вартість: безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button