Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рендер проекту Lincoln Yards / archdaily.com

У Чикаго, штат Ілінойс, затвердили проект набережної, яка повинна змінити обриси міста вздовж річки Чикаго. Проект Lincoln Yards передбачає зведення торгівельно-розважальної інфраструктури взовж берега парку Лінкольна та району Бактаун, який річка Чикаго ділить навпіл.

Так, Lincoln Yards, проект девелопера Sterling Bay, займатиме 222,6 квадратного кілометра (55 акрів). Chicago Tribune зазначає, що п’яту частину площі відведуть, зокрема, спортивним майданчикам.

Рендер проекту Lincoln Yards / archdaily.com

Як пише Chicago Tribune, на міських голосуваннях проект девелопера сподобався не всім. Чиновники були занепокоєні, зокрема, висотою будівель Lincoln Yards, їхньою щільністю та впливом на мобільність у районах. Одна з них, за попередніми планами, має сягати 50 поверхів.

Олдермен Брайан Хопкінз захищає проект під час слухань. Фото: Chicago Tribune

Наразі девелопер Sterling Bay погоджує дозволи на будівництво хмарочоса з первинно зазначеною висотою, пише Chicago Tribune. Як зазначає видання, на обговореннях у місцевих органах член міськради Чикаго Брайан Хопкінз захищав проект, апелюючи до схвальних листів від мешканців та обіцянкою поплатитися власною репутацією у разі виникнення проблем.

Місцевість Lincoln Yards раніша була сукупністю промислових районів. Впродовж будівництва проект має створити 10 тисяч робочих місць, а після завершення – більше 24 тисяч. За розрахунками компанії-забудовника Sterling Bay, Lincoln Yards має приносити місту 4,5 мільярда доларів щороку. Забудовник обіцяє відкрити частину парку для відвідувань уже в 2020 році.

Читайте також: В США виявили зв’язок між смачними сендвічами та якістю міського транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button